Inomhussök

INOMHUSSÖK - nya datum vår/vinter 2019!


Inomhussök är en lustfylld form av personsök för både förare och hund. Hunden får arbeta med hjälp av sitt fantastiska luktsinne och den utmanas såväl fysiskt som mentalt. Detta passar alla hundar, oavsett bakgrund!


Hundens uppgift är att leta rätt på en person som gömt sig i lokalen. Den arbetar med luftburen vittring och måste själv lista ut hur den ska ta sig fram till figuranten (den person som ligger gömd). I lokalen finns många skrymslen och vrår och diverse hinder som hunden måste ta sig förbi eller igenom. En hund i taget arbetar och deltagarna agerar figuranter. Svårigheten anpassas efter varje hund. Det viktiga är att hunden lyckas. Som förare är man stödjande men passiv.

De hundarna som väntar på sin tur gör det antingen i bilen eller i ett rum på dagiset - det har hittills aldrig varit några problem. Hundarna får komma in 2-3 gånger vardera och göra ca 3 sök/gång. Ni får en nöjd och trött hund med er hem.


Denna kursen är också toppen som miljöträning eller social träning om ni har en hund som är osäker på nya platser/underlag eller när den träffar nya människor. Stärker självförtroendet!


Hundarna jobbar en och en och är under tiden ensam hund i lokalen så det finns inga krav på att er hund måste kunna klara av att vara med andra hundar. 


Kursen är på ett tillfälle men ni kan anmäla er till flera kurs-omgångar om ni vill. Vi anpassar svårighetsgraden efter hunden och tidigare erfarenhet.


Inga förkunskaper krävs.


Instruktör: Charlotta John, pedagog, författare & instruktör. Charlotta är även stolt ägare till en rysk svart terrier och en engelsk springer spaniel som hon tränar och tävlar i olika grenar samt ställer ut.


Arrangör: Lodjuret Academy, Lisa Nykvist


Plats: Lodjuret Hunddagis, Norra Bulltoftavägen 65 c, 212 43 Malmö. Ingång från innergården.


Klicka här för flygbild och gatubild.


Klicka här för Googles karta och vägbeskrivningar.


Kostnad: 300 kr.Deltagare: Max 6 st.


Datum & tid:

Kursen är på ett tillfälle men ni kan anmäla er till flera kurs-omgångar om ni vill. Vi anpassar svårighetsgraden efter hunden och tidigare erfarenhet. Alla sorters hundar i alla åldrar är välkomna!Kurs 1: Torsdag 7 februari 18.30-20.30


Kurs 2: Söndag 24 februari 11.00-13.00 Fullbokat


Kurs 3: SÖndag 24 februari 14.00-16.00 Fullbokat
Anmälan:
Anmälan skickas till lodjuretutbildning@gmail.com eller med sms till Lisa på nr: 0706 - 01 24 77.
 Ange ditt och din hunds namn, samt ras (storlek) och ålder på din hund. Ange även vilket datum som ni önskar anmäla er till. Vi skickar en bekräftelse med betalningsinformation m.m. Ni kan också prata med Lisa på hunddagiset.
Vembi

Arraz

Kira

Copyright © All Rights Reserved