Inomhussök 4 gånger

Under fyra kvällar kör vi en inomhussökkurs. Att använda nosen passar alla hundar och i söken får de också träna i olika miljöer och på problemlösning. Svårighetsgraden anpassas individuellt och stegras i takt med hundens utveckling. Inga förkunskaper behöv


Inomhussök är en lustfylld form av personsök för både förare och hund. Hunden får arbeta med hjälp av sitt fantastiska luktsinne och den utmanas såväl fysiskt som mentalt. Detta passar alla hundar, oavsett bakgrund!


Hundens uppgift är att leta rätt på en person som gömt sig i lokalen. Den arbetar med luftburen vittring och måste själv lista ut hur den ska ta sig fram till figuranten (den person som ligger gömd). I lokalen finns många skrymslen och vrår och diverse hinder som hunden måste ta sig förbi eller igenom. En hund i taget arbetar och deltagarna agerar figuranter. Svårigheten anpassas efter varje hund. Det viktiga är att hunden lyckas. Som förare är man stödjande men passiv.


Denna kursen är också toppen som miljöträning eller social träning om ni har en hund som är osäker på nya platser/underlag eller när den träffar nya människor - eller om ni bara vill låta er hund prova på det. Stärker självförtroendet!Kursen är på ett tillfälle men ni kan anmäla er till flera kurs-omgångar om ni vill. Vi anpassar svårighetsgraden efter hunden och tidigare erfarenhet.


Inga förkunskaper krävs.

'

Minst 3-4 d4eltagare för att kursen ska bli av.


Instruktör: Charlotta John, pedagog, författare & instruktör. Charlotta är även stolt ägare till en rysk svart terrier och en engelsk springer spaniel som hon tränar och tävlar i olika grenar samt ställer ut.


Arrangör: Lodjuret Academy, Lisa Nykvist


Plats: Lodjuret Hunddagis, Norra Bulltoftavägen 65, 212 43 Malmö.


Kostnad: 1000 kr.


Deltagare: 6 st.


Anmälan: Anmälan skickas till lodjuretutbildning@gmail.com Ange ditt och din hunds namn, samt ras (storlek) och ålder på din hund. Ange även vilket datum som ni önskar anmäla er till. Vi skickar en bekräftelse med betalningsinformation m.m. Ni kan också prata med Lisa på hunddagiset.

Vembi

Arraz

Kira

Copyright © All Rights Reserved