DAGISET

DAGISET

 

Lokalen är uppdelad i 15 "rum", ca 10 - 16 kvm. Hundarna bor i grupper på 2-5 st i varje rum, beroende på storlek, ålder och temperament. I varje rum finns soffor/bäddar, filtar, vatten m.m.

 

Vi tar emot ca 45 hundar/dag.

 

Vi rastar hundarna i området runt dagiset och i Beijers Park. Vi går med max två hundar åt gången, i koppel och ibland rastgård. Våra promenader är ca 25-30 min långa, tyvärr så har vi ingen tillgång till egen rastgård. Vi har en offentlig tvärs över gatan som vj kan använda om den är ledig. Givetvis så släpper vi inte ihop våra dagishundar med utomstående hundar.

 

AKTIVERING

 

Vi har inte tillgång till en egen rastgård men däremot en stor inomhusyta där vi kan aktivera de dagishundar som så önskar, till exempel genom lek, aktiveringsspel, konster, gömd lunch etc.

 

INSKOLNING

 

Första steget är att börja med en halv (eller hel) provdag, så att vi ser hur er hund fungerar med andra hundar och med oss.

 

Första veckan därefter är inskolningstid. Då är det bra om hunden endast vistas på dagiset halva dagar. För vissa är inskolningen längre medan andra bara behöver ett par dagar.

Dock är inskolningen väldigt viktig för de flesta!

 

HUNDAR SOM SKÄLLER, FOSTRAN M.M.

 

Vår inställning är att vi hellre belönar rätt beteende än bestraffar fel!!

 

Självklart så försöker vi att hålla det så lugnt som möjligt under dagarna men periodvis (på kvällen t.ex. - måndagar är alltid värst;)) kan ljudnivån vara ganska hög. Hundar skäller – somliga mer än andra. VI använder inga skällhalsband e.d!

 

Vi ser stor skillnad på hundar som skäller när de leker till exempel och hundar som skäller på grund av att de är stressade! Står en hund efter 1-2 veckor och skäller och stressar upp sig hela dagarna så pratar vi med ägaren som förhoppningsvis kan hitta en annan lösning än dagis åt hunden – alla hundar passar inte som dagishundar.

 

Uppfostran och motion är varje hundägares ansvar och så ska det också vara. Vi försöker att vara tillmötesgående om det finns speciella önskemål, så länge ni har samma syn på hundfostran som vi!

 

Givetvis så gör vi det som krävs för att vi ska kunna erbjuda en säker miljö för hundarna.

 

PERSONAL

(KLICKA PÅ RUBRIKEN FÖR BILDER & MER INFO)

 

Vi som jobbar på hunddagiset heter Lisa (föreståndare), Tanya, Romy, Britt - Marie och Ida. Linda är hos oss 4 dagar/vecka.

 

All personal på hunddagiset genomgick under våren/sommaren 2012 hunddagisutbildning!

 

Utbildningen följde Jordbruksverkets regler och innehåller:

 

1. Hundens beteendebehov och etologi

2. Problemhundar och problemhundägare

3. Stress hos hund

4. Smittspridning

5. Djurskyddslagstiftningen

6. Raskunskap

7. Enklare hundsjukvård

8. Praktik

 

Jobbar extra som timanställda, vid behov, gör: Robin, Matilda, Anna & Kristina.

 

Vi har alla lång erfarenhet av egna hundar.

 

Vi tar även emot praktikanter.

 

 

 

För att skicka en intresseanmälan till oss, klicka här!

Lodjuret Hunddagis, Norra Bulltoftavägen 65, 212 43 Malmö.

Copyright © All Rights Reserved